Acum câteva zile am hotărât că vreau să gătesc pentru masa de prânz ceva special, ceva ce nu prea fac foarte des. Așa că m-am decis să gătesc medalion de porc transilvănean. Cu inspirație din cartea Sergiana în bucate – 25 de rețete pentru oameni pricepuți care iubesc să pună mâncare gustoasă pe masă.
Rețeta pe care am făcut-o eu pentru astazi nu este greu de făcut, iar ingredientele de care avem nevoie sunt la îndemână.
Ingredientele de care avem nevoie pentru medalion de porc transilvănean sunt următoarele:
- 400 gr. cotlet de porc
- 100 gr. ciuperci
- 100 gr. ardei gras – mix de culori
- 60 gr. ceapă
- 60 gr. bacon
- 60 gr. unt
- 40 gr.cașcaval
- 2 ouă
- sare, piper după gust
Pentru că la noi în familie ardeiul gras nu este pe placul tuturor am decis să nu mai folosesc pentru această rețetă.
Se bate cotletul de porc cu un ciocan de șnițele și se condimentează cu sare și piper după gust. Ciupercile se curăță și se taie feliuțe subțiri apoi se călesc în unt. Separat se călește ceapa tocată mărunt, apoi se adaugă pe rând baconul tăiat cubulețe mici, ouăle, ciupercile călite și cașcavalul ras.
Se ia fiecare bucată de cotlet și se pune o cantitate potrivită din acest amestec și se rulează. Pentru a sta cât mai bine rulat se poate prinde capătul cu o scobitoare care se va scoate înainte de servire.
Ruloul astfel format se rumenește pe toate părțile într-o tigaie încinsă după care se lasă la cuptorul încins pentru circa 10 minute.
Pentru această rețetă am ales să fac și un piure de cartofi dulci și un piure de cartofi normali. Modul de pregătire al acestui piure ăl puteți vedea aici. Nu este deloc complicat acest piure și are o savoare aparte alături de carnea de porc.
Pentru că tot suntem în preajma sărbătorilor de iarnă această rețetă este foarte potrivită și pentru masa tradițională de Crăciun.
Poftă bună!