Asevi 4 mituri

4 mituri despre îngrijirea hainelor – adevărat sau fals?

4 mituri despre îngrijirea hainelor- adevărat sau fals? Cum faci ca hainele tale să arate ca noi după purtare îndelungată? Ce-ți dorești: culorile să rămână vii, țesăturile să fie moi.

Cum reușești asta? Păi, îngrijindu-ți hainele cât mai bine. Ușor de spus, mai ales când ești bombardat/ă cu atâtea informații, încât nu mai știi ce să crezi și ce nu. Apropo, știai că mai mult de jumătate dintre români (56%) declară că își cumpără haine, încălțăminte sau accesorii vestimentare de cel puțin câteva ori pe lună? Cel puțin înainte de pandemie… Informația este conform unui studiu realizat de agenția de cercetare de piață Mkor Consulting.

Dar hai mai bine să analizăm câteva mituri despre îngrijirea hainelor și să stabilim care sunt adevărate și care false.

Folosind codul SAVOARE beneficiati de o reducere de 15% la fiecare comanda pe www.asevi.ro

Mitul 1 – Putem îndepărta petele de pe haine cu ajutorul produselor cosmetice

Nenumărate articole ne spun că există soluții „minune” pentru îndepărtarea petelor dificile utilizând produsele pe care le avem la îndemână. Foarte des ni se recomandă să folosim fixativ sau soluție pentru demachiere pentru curățarea petelor dificile, precum cerneală sau grăsime. Adevărul e că acestea pot face mai mult rău decât bine. Produsele cosmetice conțin deseori și alcool și este posibil să lase pe haine o pată și mai mare și mai greu de curățat. Așadar, este recomandat să folosim mai degrabă produse special create pentru îndepărtarea petelor, decât să improvizăm.

Verdict: fals!

Mitul 2 – Îngrijirea hainelor se face doar conform indicațiilor de pe etichetă

Câți dintre noi citim detaliile de pe eticheta articolului de îmbrăcăminte? Unele dintre ele nici nu știm ce înseamnă, dar vestea bună e că putem găsi pe internet semnificația simbolurilor. De acolo vom afla dacă se poate spăla la mașina automată, la ce temperatură, cum poate fi uscat sau călcat. Instrucțiunile date de producător sunt relevante pentru că acestea respectă întocmai recomandările de îngrijire pentru țesăturile din care este fabricat articolul de îmbrăcăminte. Așadar, este esențial să verificăm eticheta și să procedăm întocmai. Poate că hainele nu pățesc (aparent) nimic dacă le spălăm o dată la o temperatură mai ridicată, dar dacă vom continua să nu respectăm recomandările, țesăturile se vor deteriora vizibil.

Verdict: adevărat!

Mitul 3 – Depozitarea hainelor pe umeraşe este cea mai bună

E plăcut să ne organizăm hainele pe umerașe. Le poți vedea mai bine în dulap, nu se șifonează… însă, este bine și pentru haine? Aici e puțin discutabil. În primul rând e vorba și despre țesătura din care este făcut un articol de îmbrăcăminte. Astfel, dacă este din lână, recomandat ar fi să îl împăturim și să stea pe raft, pentru că umerașele îl vor deforma. De asemenea, contează și materialul din care sunt făcute umerașele. Evident că cele mai indicate sunt cele din lemn sau plastic. Pentru umerașele din sârmă spunem un NU răspicat, pentru că acestea îți vor lăsa urme inestetice pe haine, unele chiar iremediabile.

Verdict: parțial adevărat!

Mitul 4 – Temperatura scăzută de spălare nu e eficientă

Am fost crescuți cu narațiunea că îndepărtăm petele și igienizăm țesăturile doar cu apă fierbinte. Sigur că eficiența apei la peste 60 grade Celsius este de necontestat. Dar cum stă situația în cazul hainelor care se recomandă a fi spălate la temperaturi mai scăzute? Oare chiar nu există nicio soluție? În secolul 21 ar fi și culmea să nu fie. Secretul pentru ca petele să fie curățate, iar bacteriile să fie distruse și la temperaturi mici este detergentul, desigur. ASEVI a lansat de curând singurul detergent igienizant care curăță, lasă un miros plăcut, dar și igienizează. Pe lângă puterea de curățare și formula hipoalergenică, testată dermatologic, surpriza extraordinară cu care vine acest produs constă în faptul că este eficient și la temperaturi scăzute, adică chiar și de 20 grade, dar și în cicluri scurte, care să te ajute să economisești apă și energie.

Verdict: fals!

Îngrijirea hainelor nu trebuie să fie complicată, să îți ia mult timp și să te streseze. Ideal este să te informezi corect referitor la mituri și să iei decizia potrivită. Acum că ai aflat lucrurile de mai sus, poți să te pregătești zilnic pentru întrebarea: „Haina asta e nouă?”

Lasă un răspuns