Choco Telegrama

Telegrama de atunci și de acum

Telegrama de atunci și de acum – vechi vs. nou Oare câți dintre noi au prins acele timpuri când se trimiteau telegrame? Sau au auzit despre aceste telegrame de la părinți? Parcă acele timpuri au avut farmecul lor, au fost frumoase din multe puncte de vedere.

Eu îmi amintesc de telegramele de altă dată prin prisma serviciului mamei. Ea personal nu a lucrat la telegraf, doar a fost pe acel etaj. Erau zile când la locul de muncă al mamei nu era așa multă treabă și se ducea în telegraf pentru ași ajuta colegele. Țin minte că eram fascinată de acele mașini foarte mari de scris și nu înțelegeam cum funcționează așa ceva. Erau dăți când o masină începea să scrie singură (era momentul când se primea o telegramă) și nu plecam de lângă ea până nu termina de scris. Oricum nu înțelegeam ce scria având pe vremea aceea vreo 3, 4 ani, dar eram fascinată și totodată uimită. Mama îmi povestea că stateam ore în șir lângă acele mașini și era linistită că știa unde sunt și că nu se întâmplă nimic.

Și cea mai mare distracție a mea era atunci când strângeam de la fiecare mașină de scris niște hârtiuțe- ceva in genul confetti de acum, rezultate în urma perforării hârtiei de scris. Le strângeam într-un borcan și le ”lansam” de pe balcon de la etajul 4. Colegele mamei stiau să îmi strângă acele hârtiuțe:)

Cam acestea au fost telegramele de atunci. Acum avem alt tip de telegrame și anume ChocoTelegramă. Cu ajutorul celor de la Chocolissimo putem retrăi farmecul timpurilor de atunci. Este înființată în 2004 și operează în mai multe țări europene ca producător și distribuitor de produse din ciocolată de nișă. Produsele Chocolissimo sunt create în ciocolaterii tradiționale din Franța, Belgia, Germania, Țările de Jos, Elveția și chiar Madagascar sau Australia, de maeștri ciocolatieri cu experiență, dupa rețete tradiționale bine păstrate. 

Pe piața din Romania suntem prezenți din anul 2015, oferind peste 300 de tipuri de produse din ciocolată, realizate manual în ateliere tradiționale: praline, ciocolată de băut, fondue de ciocolată, trufe și fructe în ciocolată. 

Toate produsele sunt realizate din ciocolata belgiană premium de cea mai bună calitate. Și pentru că luna martie se apropie cu pași repezi cred că este un prilej foarte bun de a vizita site-ul Chocolissimo pentru idei de cadouri. Aici putem personaliza cadouri din ciocolată în limita a 60 de caractere. Un mesaj de ciocolată include litere sau semne speciale din ciocolată cu lapte, cuburi de ciocolată albă simple sau cuburi de ciocolată printabilă cu diferite simboluri grafice. Trebuie doar să ne gândim pentru cine este dedicat acel mesaj și vom știi ce cadouri din ciocolată premium alegem.

Mi-a făcut mare plăcere să îmi aduc aminte de acele telegrame și acum știu precis ce cadou primește mama în luna martie cu ocazia zilei de naștere, a primăverii, dar și de dragul telegramelor de altă dată și al acelor mașini imense de scris.

Acest articol a fost scris pentru proba extra-concurs Chocolissimo lansată via SuperBlog.

Lasă un răspuns