Pui vegetarian

Începe aventura puiului vegetarian

Odată cu produsele din carne de pui marca La Provincia începe aventura puiului vegetarian. Ziua precedentă am primit un colet surpriză cu produse de pui. Este vorba despre puiul vegetarian crescut NUMAI cu cereale și legume la fermă lângă Horezu.

La Provincia

Înainte să vă las rețeta pe care am gătit-o cu aceste produse vă las câteva detalii importante despre modul de creștere al puilor vegetarieni. Cerealele, preponderent grâu și porumb reprezintă 70% din dieta acestor pui. Aceste cereale sunt cultivate pe terenurile proprii de la fermă.

Ideea puilor vegetarieni hrăniți exclusiv cu legume și cereale a pornit de la faptul că țara noastră importă cantități foarte mari de pui din afara Uniunii Europene, pui care sunt hrăniți cu făină din carne și oase.

Culoarea galbenă este specifică hranirii cu porumb, culoare care scoate în evidență produsele la raft. Mă bucur să pot face parte din campania de testare Buzzstore si La provincia.

Pui vegetarian hranit sanatos

Pentru rețeta de astăzi am folosit un pui întreg grill. Pe lângă puiul întreg mai avem nevoie de:

  • 4-5 căței usturoi
  • 1 bucățică ghimbir
  • sare, piper, cimbru și alte condimente după preferință
  • sos de soia
  • 150 gr. unt

Înainte de a pune puiul la cuptor trebuie să îl pregătim. Trebuie spălat și curățat bine pentru a nu mai avea resturi de pene sau puf. Untul care este la temperatura camerei îl amestecăm cu usturoiul pisat și restul de condimente.

Cu acest amestec ungem puiul pe toate părțile, inclusiv la interior. Dacă mai rămâne ceva din amestec îl punem în tavă lângă pui. Eu am ales să gătesc puiul în pungă tocmai ca să se poată găti în sucurile proprii.

Lângă puiul la cuptor în pungă am făcut și o portie de cartofi la cuptor cu rozmarin și boia dulce afumată. Gustul cărnii este inegalabil și nu există termen de comparație între aceasta și restul produselor aflate în comerț.

Poftă bună!

Lasă un răspuns