Natura are grijă de noi

Îmi aduc aminte cu mare plăcere de vacanțele petrecute la țară cu bunicul. Pe lângă faptul că îmi făcea toate poftele am și învățat lucruri foarte utile pe care le mai aplic și astăzi în funcție de situație. Îmi plăcea să stau lângă el atunci când gătea- el fiind bucătar vreo 30 de ani, Îi puneam diverse întrebări despre legume, gustam din ele apoi abia așteptam să mâncăm împreună. Îi ziceam că facem echipă bună de fiecare dată. De la el am învățat să gătesc, să fac pâine, cozonaci și multe, multe secrete din bucătărie.

Fares- sănătate din inima Daciei

De primăvara până toamna aveam tot ce trebuie în grădină, de la prima legumă până la ultima pe care o culegeam când aproape cădea bruma. În zilele de sărbătoare sau când nu era nimic de făcut prin casă plecam să adunăm plante pentru ceaiuri. De la bunicul am învățat că fiecare plantă medicinală este leac pentru ceva. Pot spune că avea un anumit cult al ceaiului, deși nu avea nicio legătură cu Asia sau Anglia unde ceaiul este pus la rang de artă.

Am învățat că aceste plante nu se culeg oricum și oricând, ce parte a plantei se folosește, cum trebuie uscată. Veneam acasă cu trăistuța plină și îmi amintesc câtă grijă ți atenție le acorda bunicul.

Plantusin de la Fares

Trecând anii am păstrat tradiția de a bea o ceașcă cu ceai aproape în fiecare zi, indiferent de anotimp și de starea de spirit. Vara îmi place să beau ceaiuri la temperatura camerei, cu lămâie, mai ales din fructe, iar iarna prefer ceaiurile calde, cu puțină miere din tei, soc și alte plante aromate mai puternic.

Și astăzi mă inspiră atenția și grija cu care bunicul culegea aceste plante pentru ceaiuri, mă inspiră natura prin bogăția ei de care noi nu prea știm să profităm.

Pentru că acum suntem într-o continuă fugă, criză de timp nu prea mai pot pleca să îmi adun eu plantele pentru ceaiuri, dar am găsit un ajutor de nădejde de la Fares. La ei sunt sigură că găsesc plante atent selecționate și de cea mai bună calitate. La fiecare început de sezonul rece nu îmi lipsește gama de produse Plantusin care de peste 25 de ani, ajută în toate tipurile de tuse. Pornind de la rețeta tradițională, îmbunătățită acum produsele au uleiuri esențiale pentru o acțiune mai puternică. Ceaiurile Plantusin îmbină o formulă complexă de 10 plante medicinale care acţionează sinergic pentru favorizarea expectoraţiei, calmarea iritaţiilor gâtului şi fluidificarea secreţiilor bronşice, fiind indicat în cazul afecţiunilor acute şi cronice ale tractului respirator.

La fel ca Fares și eu cred cu tărie în puterea miraculoasă și vindecătoare a plantelor. Toate aceste produse dezvăluie munca unor oameni care cred în ele și care păstrează traditia seculară.

Lasă un răspuns