Zacusca cu vinete si gogosari

INGREDIENTE:
– 4 kg vinete
– 2 kg gogosari
– 1 kg ceapa
– 1 kg. morcovi
– 1 l bullion de rosii
– 750 ml. ulei
– sare, si alte condiment dupa preferinta
Vinetele se spala, se sterg de apa, se inteapa putin si se pun la copt.
Ceapa se da prin masina, impreuna cu morcovii si gogosarii, insa nu se amesteca intre ele. Cine doreste , poate da morcovul pe razatoarea mica, iar gogosarii ii poate toca marunt.
Ceapa se pune pe foc in ulei si se lasa putin sa se distuie, dupa care se adauga gogosarii.

Morcovii se pun la fiert in putina apa, iar cand sunt gata se adauga peste ceapa si gogosari.  Se adauga apoi vinetele tocate si bulionul de rosii. Se amesteca toata compozitia, se adauga condimentele si se lasa la cuptor, la foc mic cca 2 ore.
Se fierb pana cand uleiul incepe sa se ridice la suprafata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *