Zacuscă de legume combinate

Ingrediente:

1 l ulei

2gk. ceapă

25 gogoșari

25 ardei grași

sare, piper, foi de dafin

3 gk. roșii

6-8 vinete

Se spală roșiile și se dau prin mașina de tocat carne. Se pun la foc potrivit si se amestecă din când în când.Vinetele se coc, se lasă la scurs, se curăță de coajă, apoi se toacă marunt.

Ardeii se spală și se coc. Se curăță de coajă si se toacă marunt.

Ceapa se toacă potrivit și se pune pe foc cu puțin ulei. Când s-a călit putin se pun pe rând legumele, lăsându-se la final roșiile. Se pune si uleiul, apoi condimentele și se lasă la fiert pâna a scăzut bine și uleiul s-a ales deasupra.

Se pune fierbinte în borcane, se leaga cu celofan dublu sau se pun capace și se mai fierb borcanele timp de 20 minute în baie de apă.

Lasă un răspuns