Ingrediente pentru tartă:
225 gr.făină
1 ou
100 gr. unt
1 vârf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
1/2 kg. mere
150 gr. zahăr
1 plic zahăr vanilat
Ingrediente pentru bezea:
3 albușuri
3 linguri zahăr
zeama de la o lămâie
Se frământă toate ingredientele pentru tartă și se lasă la frigider pentru câteva ore.
Merele se dau pe răzătoare sau se taie cubulețe și se pun pe foc împreună cu zahărul. Se lasă pe foc până scade toată zeama și când sunt rece se adaugă zahărul vanilat.
Se întinde o foaie din aluatul de la frigider, se pune în tava pentru tartă și se lasă la cuptor circa 15 minute până se coace puțin. Se scoate, se adaugă merele călite și se mai lasă încă 10 minute.
Între timp se bat albușurile spumă tare, se adaugă și zeama de lămâie și se pune peste mere. Se mai lasă 5 minute la cuptor.
Se servește după ce s-a răcit foarte bine.
Poftă bună!