Cred ca nu exista cineva care sa nu fi mancat macar o data foi de napolitana umplute. Cand eram eu mica se facea foarte des la noi in casa fie pentru ca ingredientele se gaseau foarte usor, fie pentru ca nu necesita mult timp de pregatire.
Pentru aceasta reteta avem nevoie de doar 4 ingrediente si putina rabdare.
- 1 pachet foi de napolitana
- 700 gr. rahat
- 1 lamaie
- 1 jumatate de pachet de unt la temperatura camerei.
Eu am folosit rahat asortat- se poate folosi la fel de bine rahatul simplu sau cel cu o aroma si 2 lamai pentru ca cei din familia mea prefera gustul mai acrisor.
Montam masina de tocat carne si tocam tot rahatul. Punem apoi si lamaia.
Peste aceasta compozitie adaugam si untul care este la temperatura camerei si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Daca ni se pare prea dulce mai adaugam putina lamaie, iar daca dorim putin mai dulce putem adauga zahar pudra.
Intindem compozitia alternand straturile de foi de napolitana, ultimul rand fiind o foaie peste care nu mai punem amestec de rahat cu lamaie.
Se aseaza pe o tava si peste punem ceva mai greu pentru a se presa foile.
Si e gata ! Am terminat! Trebuie sa avem putina rabdare – cam 2,3 ore macar inainte de a taia prajitura.
In caz ca mai raman cateva cubulete de rahat faceti un cozonac delicios, mai ales ca este un preparat fara framantare.
Pofta buna!