Sergiana Group

De la Ceasu’ Rău, pe podiumul “Chinggis Khaan’s Challenge Cup 2019”!

Când ai pasiune pentru ceea ce faci se vede în rezultatul final. Pasiunea e importantă în tot ceea ce faci, însă toate abilităţile pălesc în faţa capacităţii de a te conecta la evoluţia actuală. De această părere este și Bogdan Silochi unul dintre tinerii chefi din Sergiana Grup. La 36 ani a ajuns din bucătăria de la Ceasu’ Rău, pe podiumul “Chinggis Khaan’s Challenge Cup 2019”.

Trebuie să subliniem rezultatele obţinute de Bogdan Silochi, atât în probele individuale, cât şi în competiţia pe echipe. Bogdan a obţinut 4 medalii în concursul individual. Bronz, la categoria carne de porc, şi 3 medalii de argint, câte una la fiecare dintre categoriile: pui, peşte şi paste. Dar cea mai importantă realizare este faptul că a fost selectat în echipa de trei bucătari care a concurat în numele României. Această echipă s-a clasat a doua în competiţia celor 21 de echipe reprezentative.

Bogdan Silochi este unul dintre tinerii chefi din Sergiana Grup. Cu astfel de colegi în echipă, Sergiana rămâne competitivă și poate contribui la creșterea valorii tradiționale. Sergiana face aceste lucruri de 25 ani.

Bogdan Silochi este unul dintre tinerii chefi din Sergiana Grup. La 36 de ani, a adunat 15 petrecuţi în bucătăria de la Ceasu’ Rău, locul în care spune că a învăţat meserie. Tot el spune că pasiunea e importantă în tot ce faci, însă toate abilităţile pălesc în faţa capacităţii de a te conecta la evoluţia actuală: “E bine să rupi uneori rutina şi să faci altceva, cu altcineva, să ai relaţii cu oameni pasionaţi, cu diverse nivele de pregătire, oameni care sunt sau nu sunt profesionişti, dar studiază şi se perfectionează în domeniul tău de activitate. De asta am devenit membru A.C.E.E.A. (Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ), iar participarea la competiţia din Mongolia a fost experienţa care m-a convins că asta e calea: să cunoşti oameni interesanţi, să fii deschis pentru experienţe de acest nivel” – spunea Bogdan, la câteva zile de la întoarcerea de la Ulaanbaatar (Ulan Bator).

7400 de kilometri

Iată însă ce s-a petrecut în capitala Mongoliei. În iunie, Ulaanbaatar a găzduit “Chinggis Khaan’s Challenge Cup 2019”, o competiţie gastronomică internaţională care a aliniat la start 21 de echipe reprezentative pentru tot atâtea state. Altfel spus, la Ulaanbaatar au participat 720 de competitori grupaţi în 20 de categorii. România a fost reprezentată de echipa A.C.E.E.A.. Nu putem trece mai departe fără a felicita asociaţia pentru implicarea sa în toate activităţile pe care le desfăşoară, cultivând şi reprezentând gastronomia românească. Referitor la acest lucru, Bogdan Silochi spunea, justificându-şi opţiunea: “Am ales A.C.E.E.A. pentru că mi-a plăcut preocuparea lor pentru bucătăria tradiţională. Nu zic că nu trebuie să evoluăm, doar se văd schimbările pe care le facem, ingrediente noi, tehnică nouă de gătit, dar chiar şi la concursul ăsta am văzut că noi ştim să dăm gust bun mâncării. Asta trebuie să preţuim.

De la Ceasu’ Rău, pe podiumul “Chinggis Khaan’s Challenge Cup 2019”

La concurs, după mine, ăsta a fost atuul nostru, alături de modul în care ne organizam lucrul. Juriul a avut printre principalele criterii gustul, iar noi dăm gust bun mâncării.” Ca un detaliu important, Bogdan a menţionat că, la fel ca alte delegaţii, şi românii au organizat un mic prânz prietenesc pentru organizatori şi participanţi. A fost vorba despre o gustare românească cu diverse preparate din carne şi brânzeturi, bucate tradiţionale şi cu specific din mai toate zonele României pentru că aşa a fost structurată echipa. Încă o data s-a dovedit cu această ocazie că avem o moştenire bogată, care vine din tradiţiile noastre culinare. Chiar dacă o spunem de 25 de ani, chiar dacă ne propunem să o demonstrăm în fiecare zi a activităţii noastre la Sergiana, de această dată, legat de acest subiect ne oprim aici, subliniind că aceste tradiţii sunt un tezaur valoros.

Revenind la “Chinggis Khaan’s Challenge Cup 2019”, trebuie să subliniem rezultatele obţinute de Bogdan Silochi, atât în probele individuale, cât şi în competiţia pe echipe. Bogdan a obţinut 4 medalii în concursul individual. Bronz, la categoria carne de porc, şi 3 medalii de argint, câte una la fiecare dintre categoriile: pui, peşte şi paste. Dar cea mai importantă realizare este faptul că a fost selectat în echipa de trei bucătari care a concurat în numele României. Această echipă s-a clasat a doua în competiţia celor 21 de echipe reprezentative!

Îi felicităm pe toţi cei care reuşesc să demonstreze că există valori pe care trebuie să le preţuim şi să le promovăm. Îi felicităm şi ne mândrim cu ei. Aşa cum ne mândrim cu toţi cei care zi de zi, acolo unde muncesc, ţin să facă un lucru bun. Pentru că aşa devenim şi rămânem competitivi şi aşa construim tradiţia valorii. Sergiana o face de 25 de Ani.

Lasă un răspuns