Granita de pepene rosu

Granita de pepene roșu

Originară din Italia, mai exact Sicilia, granita este un desert simplu de preparat, ușor, savuros și extraordinar de răcoritor. Deși este foarte asemănător cu sorbetul sau „gheața italiană”, acest desert semi-înghețat se remarcă prin faptul că este conceput astfel încât cristalele sau fulgii de gheață să fie destul de mari și să se topească în gură (în timp ce sorbetul se face măcinând fin gheața, până ce devine cremoasă). Granita de pepene roșu este deosebit de răcoroasă și ideală pentru zilele călduroase de vară.

În funcție de zona Italiei, granita are diverse arome: cea mai apreciată este cea de lămâie urmând într-o ordine oarecare portocale, mandarine, migdale,etc. Italienii obișnuiesc să pună și un strop de cafea, dându-i astfel o aromă aparte.

Pentru că suntem în sezonul pepenilor roșii m-am să profit de această ocazie și am făcut o minunată granita de pepene roșu. Acest fruct deosebit are multiple beneficii pentru organism și trebuie să profităm din plin. Pentru a ne răcori puțin în zilele călduroase de vară obișnuiesc să fac diferite sucuri de fructe și/sau legume. Preferatul este cel de portocale cu morcovi.

Cum se face granita de pepene roșu:

Pentru granita de pepene roșu avem nevoie de doar câteva ingrediente: miez de pepene roșu tăiat cuburi, puțină apă și opțional miere sau puțin zahăr. Eu nu folosesc nimic pentru a adăuga un plus de dulce pentru că pepenele este dulce de la sine. Pentru a face această granita eu pun miezul de pepene la congelator pentru maxim o oră, apoi îl pasez ușor cu un blender. Nu trebuie să fie pasat in totalitate. Se adaugă puțină apă și este gata de servit.

În loc de pepene roșu se pot folosi și caisele, zmeura sau pepenele galben cu rezultate la fel de gustoase ca cea de pepene roșu. După preferință, înainte de servire se mai pot adăuga câteva cuburi de gheață în pahar și câteva picături de lămâie sau lime pentru un plus de prospețime.

Lasă un răspuns