Chec cu nuci

Chec cu mix de nuci

De curând am primit de la Coseli Arome Esențiale un colet surpriză și invitația de a face parte din grupul Gospodinelor Coselicioase. Am răspuns cu mare plăcere acestei provocări și am pregătit cu produsele primite un delicios chec cu mix de nuci.

Pe langa aceasta reteta, pe blog mai gasiti si alte retete de chec – Chec zebra, Chec cu nuca si cacao sau Chec cu nuci. Sunt retete usor de pregatit, cu ingrediente la indemana si nu necesita mult timp pentru pregatire.

Pentru Chec cu mix de nuci avem nevoie de următoarele ingrediente:


– 5 ouă
– 200 gr unt
– 250 gr zahăr
– 120 gr smântână
– 350 gr făină

– un plic praf de copt
– 2 plicuri zahar vanilat
– 1 lingurita esenta de vanilie
– 1 lingurita esenta de portocale sau lamaie
– cate 50 grame de diverse tipuri de nuci, alune
– un varf de sare

  Amestecam  untul- care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul apoi adaugam cate un ou pe rand si continuam sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena.


 Cernem faina impreuna cu praful de copt si adaugam jumatate din cantitate peste compozitia de unt si oua. Continuam sa amestecam si adaugam apoi si smantana impreuna cu  zaharul vanilat si praful de sare.
 Incorporam toata faina, adaugam apoi si esentele si amestecam cat sa fie o compozitie omogena, nu trebuie sa insistam.


 Nucile trebuie puse 5 minute la cuptor apoi le punem intr-un prosop de bucatarie si le frecam putin cat sa se aleaga cojile. Le tocam mai mare sau mai marunt, dupa preferinta,dar nu le facem nici praf nici nu le punem in bucati foarte mari.
 Le adaugam in compozitia noastra de chec apoi o turnam in forma de copt.
 Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil si tinem checul la copt timp de aproximativ 45-50 minute la foc potricit, in functie de cuptor. Putem face si testul cu scobitoarea sa vedem daca e copt. Infigem o scobitoare mai lunga in centrul checului si daca scibitoarea iese curata, uscata inseamna ca este copt.


 Inainte de servire trebuie sa lasam pentru aproximativ 10 minute checul in tava sa se raceasca apoi il scoatem pe un platou si il lasam sa se raceasca de tot.
 Se portioneaza si se poate servi langa o ceasca cu ceai, cafea sau lapte cald.

Sper sa va placa aceasta reteta, sa o incercati si sa imi lasati impresiile voastre.

Pofta buna!

Lasă un răspuns