ardei umpluti cu orez si carne

Ardei umpluți cu orez și carne

Pentru că încă mai găsim legume proaspete de sezon în piață, m-am gândit să profit de acestea. Și cum m-am trezit cu o poftă de ardei umpluți cu carne m-am apucat imediat de treabă. Am pregătit pentru masa de prânz ardei umpluți cu orez și carne.

Pentru această rețetă am folosit un amestec 50/50 de carne de porc și carne de vită. Se pot folosi și gogoșari pentru a face această rețetă, aceștia fiind mai dulci și fără un gust atăt de puternic.

Cu amestecul folosit pentru această rețetă se pot face și sarmale. Pe blog puteți găsi și rețeta de sarmale de post- sarmale cu ciuperci și orez sau sarmale cu nucă și ciuperci.

Pentru rețeta de ardei umpluți cu orez și carne am folosit următoarele ingrediente:

  • 12-14 ardei pentru umplut
  • 100 gr. orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • sare, piper, boia dulce,
  • cimbru uscat
  • 5 rosii proaspete
  • 700-800 gr. carne tocată amestec
  • bulion sau pasta de roșii
  • verdeată proaspătă

Se spală bine ardeii și se curăță de cotoare. Ceapa se toacă mărunt și se călește câteva minute, se adaugă morcovul ras și apoi orezul. Nu se lasă foarte mult pe foc, doar cât ceapa să își schimbe culoarea. Acest amestec se pune peste amestecul de carne tocată, se adaugă condimentele, 2 sau 3 roșii tocate mărunt sau 2-3 linguri de bulion. Se amestecă totul cât să fie omogen apoi se umplu ardeii. Nu trebuie să ii umplem de tot pentru că nu mai au loc să fiarbă, iar umplutura iese din ei. Cantitățile se potrivesc în funcție de numărul și mărimea ardeilor.

După ce au fost umpluți, se pune câte o felie de roșie sau căpăcelul fiecărui ardei cu sau fără codiță.

Se pun într-o oala sau cratiță încăpătoare, se pune apă amestecată cu pasta de roșii sau cu bulionul cât să fie acoperiți ardeii si se pun la fiert. Eu am ales să acopăr cratița cu o folie de aluminiu si să o dau la cuptor. În acest fel pot fierbe uniform, apoi îndepărtez folia și îi mai las 10-15 minute să prindă o culoare frumoasă.

Se servesc călduți cu sau fără smântână.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *