Gogosi cu gem de visine

Ingrediente:

500 gr. faina

3 linguri zahar

2 oua intregi+ 1 galbenus

200 ml lapte caldut

25 gr. drojdie

zahar vanilat

coaja rasa de lamaie sau portocala

25 gr. unt

Din toate aceste ingrediente se formeaza un aluat nelipicios. Se lasa la crescut cca 1 ora la loc cald si ferit de curenti reci, acoperit cu un prosop; nu trebuie lasat la dospit pana formeaza o pojghita deasupra.gogosi (1)

Se intinde o foaie pe masa de lucru care a fost data cu faina si se taie cu forma dorita.

gogosi

Se mai lasa cca. 30 minute sa creasca, apoi se pun la prajit in ulei foarte incins.

gogosi (2)

 

Trebuie mare atentie sa nu se arda pentru ca sunt gata foarte repede. Se scot pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de ulei si se pot consuma simple sau cu orice fel de gem.

 

gogosi (5)

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *