Cum preparam sosul pesto?

Ingrediente:

12 frunze proaspete de busuioc

2 catei de usturoi

¼ ceasca de muguri de pin

2/3 ceasca de ulei de masline extra virgin

Sare

Piper proaspat macinat

½ ceasca de parmezan proaspat ras

Frunzele de busuioc, usturoiul si mugurii de pin se toaca marunt cu blenderul, adaugand treptat uleiul pana la incorporarea integrala. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa care se adauga parmezanul proaspat ras.

Tineti cont de faptul ca daca plantam busuiocul acasa, este foare sensibil. O data taiate frunzele, daca sunt expuse la temperaturi mari sau daca este lasat mult timp la aer, capata o culoare inchisa. Drept pentur care, multi bucatari inlocuiesc busuiocul cu spanac, pentru a obtine o culoare stralucitoare a socului.

Daca va mai ramane sos, se poate conserva o saptamana in frigider intr-un borcan ermetic sau 6 luni la congelator.

Pentru a mentine culoarea de verde proaspat a sosului, dupa ce se pune in borcan, se pune deasupra putin ulei de masline, in acest fel evitandu-se oxidarea.

O modalitate buna de a congela sosul pesto este acela de a il imparti in portii mai mici, cum ar fi in tavitele de plastic pentru cuburi de gheata. In acest fel vom folosi doar cat avem nevoie. Cuburile se pot decongela foarte simplu, in cuptorul cu microunde.

Lasă un răspuns