Gogosi pufoase cu ciocolata

Ingrediente:

  • 400 gr.  faina

-2 oua

  • 1 cub drojdie(25 gr.)

-120 ml lapte

-zahar vanilat

-10 linguri zahar

Pentru decor:

1 ciocolata simpla

Se incalzeste laptele putin si se adauga 1 lingura de zahar, putina faina si cubul de drojdie.  Se amesteca si se lasa sa creasca.

Restul ingredientelor se pun intr-un castron, se amesteca putin, dupa care se adauga laptele cu drojdia.  Se framanta foarte bine si se lasa la crescut.

Se intinde o foaie nu foarte groasa, se taie cu forma dorita si se mai lasa cca.20 de minute sa mai creasca.

Se incinge uleiul foarte bine si se pun la prajit.

Cand sunt gata, se pune ciocolata la topit pe baie de aburi, iar cand este gata se orneaza fiecare gogoasa pe o parte.

gogosi 1

Sunt bune atat caldute cat si reci!

Pofta buna!

Lasă un răspuns