Înghețată cu pepene galben

Ingrediente:

  • 500 ml lapte

  • 6 gălbenușuri

  • 150 gr.zahăr

  • 250 ml smântână pentru frișcă

  • 250 gr. pulpă de pepene galben

Pulpa de pepene galben se pasează pâna se obține un piure fin, apoi se lasă la frigider.

Se pune pe foc laptele peste care adăugăm smântâna și se lasă până se incalzesc ușor, apoi se oprește focul.

Gălbenușurile se amestecă împreună cu zahărul pâna își dublează volumul, după care se pune treptat laptele călduț, amestecând continuu.

Se pun pe foc și se lasă până devin o cremă consistentă. Trebuie amestecat în continuu pentru a nu se prinde.

Se lasă până se răcește complet, apoi se folosește mașina pentru făcut înghețată pentru 40 minute.Se adaugă si piureul de pepene galben, după care se mai lasă la congelator pentru 2 ore.

Pentru cei care nu au o astfel de mașină pentru făcut înghețată trebuie să scoată compoziția de la congelator la fiecare 30 minute și să amestece, această operațiune repetându-se de 3-4 ori pentru a nu se forma ace de gheață.

La final, înainte de servire, eu am adăugat și niște biscuiți digestivi fărâmați.

Această rețetă se poate face cu orice fel de fructe de sezon.

Dacă pepenele este foarte dulce se reduce cantitatea de zahăr.

Poftă bună!

IMG_0156

Lasă un răspuns