Salată de năut cu avocado și cuș-cuș

Am găsit această minunată rețetă pe pagina SunFood. Având în casă tot ce îmi trebuia pentru această salată, am decis să o încerc și eu. Am modificat puțin rețeta originală, în sensul că am mai adăugat ceva, dar în final rezultatul a fost unul surpinzător de gustos.

Acum trebuie să îmi fac stoc de năut la conservă, neapărat de la SunFood și nu cumva să uit această rețetă pentru că ,,trebuie să faci de multe ori salata asta ca să ne săturăm bine de ea,,

 

Ingrediente:

1 conservă năut

1 avocado bine copt

50 gr. cuș-cuș

sare, piper, ulei

1/2 legătură mărar

3-4 roșii

200 gr. ciuperci

zeama de la o lămâie

Se pune puțină apă la fiert și când a dat în clocot se adaugă puțină sare. Se pune cuș-cușul în apa clocotită și se lasă să se absoarbă în totalitate, respectându-se instrucțiunile de pe ambalaj. Când este gata se lasă să se răcească definitiv.

Ciupercile se curăță se spală bine și se pun cu puțină apă la fiert. Se lasă să dea câteva clocote după care se scurg de apă și se lasă la răcit.

Năutul se scurge de zeama din conservă.

Se taie avocado cubulețe, iar la roșii se alege miezul de pulpă. Se toacă potrivit și pulpa de roșii, după care se amestecă toate ingredientele.

Se potrivește salata de sare și piper, apoi se poate servi, fie lângă o friptură, fie așa simplă.

Poftă bună!

salata cu naut si cuscus  P.S.  Pentru această salată am folosit ciuperci brune.

 

Lasă un răspuns