Quesadilla cu pui și porumb

Quesadilla este un fel de mâncare tipic mexican obținut din două ingrediente principale: tortilla și brânza. Pornimid de la această rețetă de bază, se pot folosi o serie variată de ingrediente: carne de pui, șunculiță, carne de vită, fructe de mare,  diverse legume. Diferența dintre quesadilla, tacos și burritos este fină, dar eu am luat de la fiecare câte ceva și așa a rezultat un preparat pe gustul întregii familii.
Când ai în casă produsele de la SunFood, gătitul devine mult mai ușor, iar rețetele sunt mult mai gustoase.

Ingrediente:

1 pachet de lipii pentru quesadilla

1 piept de pui

1 conservă porumb

3 roșii

200 gr. cașcaval

Pietul de pui se taie în fâșii subțiri și se condimentează după gust cu sare , piper și puțin cimbru, apoi se rumenește in tigaie. Roșiile se taie în două, se separă de miez, apoi pulpa se toacă mărunt, în cubulețe.

Porumbul se lasă să se scurgă foarte bine.

Se ia câte o lipie, se rade puțin cașcaval, se adaugă câteva bucățele din carnea de pui, câteva cubulețe de roșii și puțin porumb. Se mai rade puțin cașcaval, apoi se pliază la jumătate, apăsându-se puțin pentru a fi bine sigilată. Se pune în tigaia bine încinsă,

având grijă să nu se arda. Se intoarce și pe partea cealaltă parte.

.quesadilla

Pentru cine preferă puțin picant se pot adăuga câteva feliute de ardei iute proaspăt.

Se pot prăji și pe grătar și se pot folosi și câte două lipii.

 

Lasă un răspuns