Tort de ciocolată

Ingrediente pentru blat:

150 gr. ciocolată neagră

250 gr. zahăr

100 gr.făină

200 gr. unt

6 ouă

1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

200 gr. ciocolată menaj( eu am folosit ciocolată cu 70%cacao)

500 gr. smântână dulce

Pentru sirop:

25 ml apă

2 portocale

25 gr. zahăr

Pentru decor : 200 gr. fistic nesărat

Pentru blat, se topesc ciocolata cu untul pe baie de aburi. Între timp gălbenușurile se bat bine cu zahărul până își dublează volumul, apoi se agaugă praful de copt și făina cernute.Se omogenizează bine după care se adaugă ciocolata cu untul. Se bat albușurile spumă și se adaugă în compozitie amestecând ușor. Se toarnă în forma de copt și se coace aproximativ 45 minute. Se lasă la răcit după care se taie în două foi. La mine a crescut suficient de mult că am putut să îl tai în trei foi.

Pentru sirop se pune apa la fiert în care am pus zahărul și sucul de la cele două portocale.După ce a dat în clocot se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Pentru cremă se pune ciocolata pe baie de aburi și se lasă să se topească, apoi se adaugă smantâna dulce. Se ia de pe foc și se lasă apoi la răcit foarte bine.

Se pune o foaie de blat pe un platou și se însiropează, apoi se adaugă o parte din crema de ciocolată cate se v- întinde uniform pe toată suprafața. Urmează a doua foaie de blat însiropată și altă parte de cremă. Ultimul rând este cea de a treia foaie de blat însiropată.

Pentru decor am îmbrăcat tortul în cremă de ciocolată, apoi pe margine am pus fisticul tocat, iar deasupra este un strat subțire de frișcă.

tort cu ciocolata             tort ciocolata

Un gând despre &8222;Tort de ciocolată&8221;

Lasă un răspuns