Supă cremă de dovleac

Indiferent sub ce formă este consumat  supe cremă, plăcinte, clătite, sau doar copt, dovleacul are un gust deosebit și are foarte multe beneficii pentru organism.

Consumul regulat de dovleac îmbunătățește vederea datorită consumului foarte mare de vitamina A.

Este bine de știut că dovleacul este o sursă foarte bogată de fibre și de aceea ne ajută să slăbim.

Semințele de dovleac sunt foarte bogate în produși chimici recunoscuți de către medicii specialiști ca fiind beneficiu în reducerea colesterolului rău.

Consumul de dovleac ajută corpul  la antrenamente și ne scapă de febra musculară. Pe lângă energia pe care  o oferă organismului, compușii dovleacului ajută la restabilirea organismului după un efort fizic.

Pentru supa cremă de dovleac avem nevoie de următoarele ingrediente:

1 dovleac de mărime potrivită – aproximativ 1,5 kg.

1 morcov

2 cepe de mărime medie

supă de legume sau apă

sare, piper

Se curăță toate legumele, se spală și se taie bucățele potrivite, apoi se pun la fiert în supă de legume sau apă.  După ce toate legumele sunt fierte bine se folosește un blender pentru a le pasa. Amestecul obținut se trece printr-o sită pentru a fi mai cremos. Pentru o cremozitate mai mare se repetă operațiunea până se obține rezultatul dorit.supa crema de dovleac

Dacă supa nu este servită în perioada de post se poate adăuga o bucățică de unt, iar în loc de apa pentru fiert se poate folosi supă de pui.

Se poate servi cu crutoane sau simplă. Se păstrează foarte bine și la congelator pentru câteva zile, se lasă să se dezghețe apoi se încălzește și este la fel de bună ca în prima zi.

Eu am servit supa cu câteva crutoane și câteva bucățele de șunculiță prăjită, iar ca decor am folosit smântână.

Poftă bună!

Lasă un răspuns