Mens sana in corpore sano

            Cu greu imi vine sa cred ca de vreo 2 ani am introdus in alimentatia mea zilnica mai multe legume, cereale si fructe, eu fiind inainte sefa celor mai nesanatoase combinatii alimentare, clasicele bombe de calorii, bune la gust, dar fooooarte nesanatoase. S-au aliniat planetele, cum ar zice sora mea.
           Recunosc, nici lintea sau nautul nu stiam ce gust eu, pentru mine cartoful fiind sigura leguma care predomina in farfuria mea si, da, mereu in combinatie cu carne. Important era sa fiu satula, nici nu ma gandeam la valoarea nutritionala a mancarii.
Daca dimineata nu mancam un sandwich cu muuulta paine, branza si sunca, nu eram eu.
           Si pentru ca puterea exemplului este cea mai eficienta forma de a convinge pe cineva, am urmat exemplul sorei mele de a imi schimba, zic eu, radical, alimentatia.
Cereale, linte, naut, psyllium (despre care habar nu aveam acum 2 ani), lapte vegetal, tofu si nu numai, toate se gasesc acum in mesele mele zilnice.
Dupa multe cautari si testarea produselor furnizate de mai multi producatori, am descoperit cu uimire produsele Sano Vita.
           De ce am ales Sano Vita? Sincer, im primul rand, pentru ca este o afacere 100% romaneasca. Pentru mine este un criteriu eliminatoriu cand iau decizia de a cumpara sau nu un produs.
In al doilea rand, misiunea lor este una putin intalnita in zilele noastre, cand totul este bazata doar pe consumerism.
          Misiunea Sano Vita este aceea de a educa oamenii in a consuma alimente sanatoase si de a-i ajuta sa isi formeze deprinderi alimentare corecte, cu beneficii majore asupra calitatii vietii. Si asta fac de 22 de ani.
          De asemenea, comercializeaza o gama variata de produse, de la fulgi, paste, cereale integrale, fructe uscate, seminte, leguminoase, diverse tipuri de faina, bauturi vegetale si produse apicole. Produsele au o inalta calitate, sunt certificate RO-ECO-008 si pot fi folosite pentru pregatirea unor preparate care satisfac si cele mai mofturoase persoane. Sano vita
 
        Cele mai bune supe creme le fac cu lintea rosie decorticata Sano Vita. Si pentru o aroma in plus, prajesc in putin ulei de masline si cateva cubulete de tofu cu busuioc si oregano tot de la Sano Vita. Curcubeu pe cerul gurii. Este un preparat care se face foarte repede si reprezinta succesul unei mese in familie. Va invit sa incercati reteta mea .
 
        De asemenea, nautul este prezent aproape zilnic in farfuria mea, fie sub forma de humus fie in salate fiert sau prajit. Da, nautul prajit este bestial!
           Si cum Sano Vita a reprezentat pentru mine dragoste la prima vedere, am inceput sa caut din ce in ce mai mult retete vegetariene. Si asa m-am decis sa incerc sa imi prepar singura laptele vegetal. De departe laptele de caju este preferatul meu. Nucile caju pe care le gasim la Sano Vita sunt perfecte pentru aceasta reteta, in primul rand pentru ca nu contin sare si sunt netratate termic. Este o reteta simpla, fara prea multe ingredinete si care se face foarte repede. Reteta completa o gasiti aici
 
           Oricat mi-as dori sa mananc sanatos, recunosc faptul ca nu mereu am timp sa imi gatesc mancarea pe care sa o iau la munca a doua zi. Nu imi lipseste borcanelul cu iaurt, cereale si fructe pe care il pregatesc de seara. Insa cu pranzul e mai greu. Si din pacate lucrez intr-o zona in care am mall-ul aproape plus multe cantine unde gasesc mancare aratoasa si apetisanta, dar nu neaparat si sanatoasa.
           Din pacate pentru mine, am aflat tarziu de Restaurantul Veg-Up,  acesta fiind deschis in Bucuresti in anul 2016, reprezentand primul restaurant cu meniuri vegane, raw-vegane si ovo-lacto-vegetariene.
          Meniul este foarte bogat, fiind conceput cu ajutorul unui nutritionist. Sa fim seriosi, in cate restarante meniurile sunt facute de un nutritionist? Deci, (inca) o bila alba in plus pentru Sano Vita.
          M-a salvat de la a mai sta in bucatarie, merg aproape zilnic in pauza de pranz pentru ca este foarte aproape de locul meu de munca si niciodata nu m-au dezamagit. Fie ca tin post si aleg un meniu in totalitate vegetal, fie ca aleg un meniu ovo-lacto-vegetarian, papilele mele gustatitve sunt fericite. Veg Up
 
       Si nu in ultimul rand, inca un motiv pentru care am ales aceste produse, este acela ca le comand foarte usor online. Pagina web este foarte user friendly, produsele se gasesc usor, informatiile despre plata si livrare fiind foarte clare.
 
        Enjoy! Si nu uitati, o minte sanatoasa poate exista doar intr-un corp sanatos. 

Un gând despre &8222;Mens sana in corpore sano&8221;

Lasă un răspuns