5 rezoluții de atins până la vârsta de 60 de ani

De multe ori m-am gandit ce as face eu pana la varsta de 60 de ani. Mai am ceva de timp pana atunci, deci si multe de facut.

De cand am invatat la scoala generala geografia continentelor si apoi am aprofundat in facultate, mi-am dorit sa pot ajunge in Australia la Marea Bariera de Corali. Este o minune a naturii aceasta formatiune calcaroasa. Pe langa aceasta imi doresc sa vizitez cladirea Operei din Sydney- o cladire foarte frumoasa sub forma de scoica. Desi este foarte cald in Australia( si eu nu ma impac deloc bine cu soarele:)), cred ca as face orice pentru o vacanta de macar o saptamana. Fiind si un gurmand declarat as incerca gastronomia australiana care este foarte diversificata, iar dulciurile sunt dementiale – oricat ai vrea nu poti rezista. Sunt foarte multe de vizitat in aceasta tara si imi doresc foarte mult sa imi indeplinesc acest vis. Daca nu se poate pana la 60, atunci dupa 60 de ani.

Un alt lucru pe care as dori sa il duc la bun sfarsit este sa ajung la Marele Zid Chinezesc. Este uimitor cum a fost construit, dar si mai mult, cum a putut rezista in timp aceasta constructie. Desi acum nu mai este posibila parcurgerea in totalitate a zidului, a ramas o foarte mare portiune de vizitat. Panorama este surprinzatoare de la acele inaltimi. Cultura asiatica si in special cea chineza m-au fascinat de mica, este o cultura complexa, de la care avem multe de invatat. La fel ca in orice tara pe care o vizitez si aici as incerca mancarea locala, mancarea stradala care este foarte gustoasa.

Si pentru ca ma bucur ca exista Siropurile YO  le iau cu mine oriunde plec .

De curand am reusit sa ajung la Crucea Caraiman si la Cascada Urlatoarea, iar Sirolul YO a fost cu noi. M-am bucurat foarte mult de aceasta experienta, de faptul ca am putut urca pe carari de munte- avand in vedere ca am o mica problema la un picior, care imi da batai de cap- pana la acel monument minunat ridicat din dorinta Reginei Maria. Te simti implinit cand esti acolo sus, numai tu si cerul, numai tu si deasupra ta nimeni, doar Dumnezeu.Este o liniste profunda, o liniste care te odihneste, te reincarci cu energie.

Din gama YO preferatul meu este cel de zmeura. Imi aminteste de siropul bunicii pe care in facea, imi aminteste de diminetile in care mergeam cu ea in gradina sa culegem minunatele fructe aromate. De curand am incercat si sortimentul de coacaze negre si am rasa placut surprinsa de gustul dulce acrisor. Il recomand cu mare caldura tuturor. Se potriveste servit la o masa festiva unde au fost servite preparate pe baza de carne sau se potriveste si langa o felie de tort cu crema de fructe de padure.

Revenind la cele 5 rezolutii, ar mai fii dorinta de a ajunge in America si de a vizita Statuia Libertatii. Acest vis este de cand eram mica si am vazut videoclipul lui Michael Jackson in care el canta urcat „in flacara statuii”. De atunci visez ca si eu voi urca pe acea statuie. In America sunt foarte multe de vazut si mi-ar mai placea sa ajung la Marele Canion.

Ultimul vis care va ramane la stadiul de „mi-ar placea” este sa ajung la Polul Nord. Sunt constienta ca nu voi putea niciodata sa ajung pana acolo, dar imi place sa visez ca voi fotografia ursii polari, focile si ca voi vedea cel mai mare iceberg.

Dupa cum cred ca v-ati dat seama, imi place sa calatoresc foarte mult, sa vad si alte civilizatii – chiar si unele disparute, sa incerc gastronomia acelor locuri. Daca primele rezolutii ar putea fi relizate, in ceea ce priveste Polul Nord raman la posibilitatea de a citi cat mai multe despre acest loc si de a visa frumos.

Ar mai fii multe locuri de vizitat, locuri frumoase, cu civilizatii disparute, locuri care au fost numite ” minunile lumii”, dar raman la cele 5 enumerate mai sus:) Daca cumva se implineste vreuna, cu siguranta adaug alta pe lista.:))

 

Lasă un răspuns