Cheesecake cu zmeura

Cheesecake cu zmeură

Cum se face un minunat cheesecake cu zmeură, ce ingrediente sunt necesare, dar și alte detalii se pot afla în cele ce urmează în acest articol.

Cheesecake este un desert dulce format din unul sau mai multe straturi. Stratul principal și cel mai gros este format dintr-un amestec de brânză, zahăr și ou- în cazul în care facem cheesecake copt sau amestec de brânză și zahăr în cazul în care se face cheesecake la rece, fără coacere.

Am făcut această minunată prăjitură cu biscuiți Rostar. Acum câteva zile am primit o cutie cu produse Rostar care mi-au adus aminte de gustul biscuiților din copilărie. Este același gust pe care îl stiam ce ceva vreme , de atunci când mama făcea salam de biscuiți.

Rețeta de astăzi este una pregătită la rece. Dacă doriți să pregătiți un cheesecake copt urmați această rețetă.

Pentru rețeta de cheesecake cu zmeură avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • Pentru blat
  • 200 gr.biscuiti RoStar
  • 100 gr. unt
  • Pentru jeleu
  • 200 gr. zmeură
  • 150gr. amidon
  • Pentru crema de brânză
  • 100 gr. mascarpone
  • 150 gr. cremă de brânză
  • 100 ml.smântână pentru frișcă

 Se pune untul la topit și apoi se lasă să se răcească bine. Biscuiții se mărunțesc și se amestecă împreună cu untul. Se va obține un amestec sfărâmicios pe care trebuie să îl punem într-o tava ai cărei pereți au fost îmbrăcați cu folie alimentară. Se presează foarte bine biscuiții atăt pe fundul tăvii cât și pe pereți. Se lasă tava la frigider până ne ocupăm de cremă și jeleu.

Eu am ales să fac porții individuale pentru care am folosit niște inele din inox puțin mai înalte. În interiorul acestora am pus câte o fâșie de celofan.

Pentru jeleu se pune zmeura la fiert cu puțin zahăr. Se lasă la fiert în timp ce se mai amestecă pentru a nu se prinde. După câteva clocote se ia vasul de pe foc și se trece tot amestecul prin sită pentru a separa semințele. Se pune din nou pe foc și se adaugă amidonul; se amestecă și se mai lasă la fiert până începe să se îngroasa. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Smântâna se bate până se obține o frișcă tare, apoi se amestecă cu crema de brânză și mascarpone. Se lasă și această cremă puțin la rece până să asamblăm prăjitura.

După ce a stat la frigider se umple forma de biscuiți cu această cremă, se pune o parte din jeleu apoi altă parte de cremă de brânză. Ultimul strat este de jeleu după care se decorează după bunul plac.

SE LASĂ LA FRIGIDER PESTE NOAPTE.

În ziua servirii se scoate tortul din tavă și se îndepărtează folia alimentară. După preferință se mai poate orna și cu alte fructe sau se mai pun doar câteva frunzulițe de mentă proaspătă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns