Ruladă cu mascarpone și căpșuni

Ruladă cu mascarpone și căpșuni

Ruladă cu mascarpone și căpșuni- ingrediente necesare, mod de preparare, timp de coacere

Deși suntem în plin sezon al caiselor, piersicilor, pepenilor galbeni sau rosii eu tot mă gândesc la căpșuni. Încă poftesc la un desert răcoros cu cremă aromată și căpșuni. Așa că am fost foarte bucuroasă să găsesc în piață ultimele căpșuni- vânzătorul fiind de undeva de la munte, din zona Azuga. Deși plecasem după alte fructe le-am luat fără să mă gândesc zicându-mi ca piersicile mai pot aștepta puțin. În drum spre casă m-am și gândit ce o să fac cu aceste parfumate căpșuni -Ruladă cu mascarpone și căpșuni. Aveam tot ce îmi trebuie pentru acest desert așa că imediat ce am ajuns acasă m-am apucat de treabă.

Pentru Ruladă cu mascarpone și căpșuni avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5 ouă
  • 125gr. zahăr
  • 100 gr. făină
  • 25 gr. cacao
  • esență/ zahăr vanilat
  • 25 gr. zahăr pudră
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 250 gr. mascarpone
  • 100 gr. smântână pentru frișcă
  • 80 gr. zahăr
  • căpșuni

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei, le amestecăm fără a le separa cu zahărul, sarea, esența. Compoziția obținută trebuie să își dubleze volumul inițial și să aibă o culoare deschisă. Cernem făina și cacaoa apoi turnăm peste amestecul de ouă. Omogenizăm bine cu o spatulă și turnăm într-o tavă în care am pus hartie de copt. Lăsăm la copt în cuptorul preîncălzit aproximativ 15-20 minute.

Scoatem blatul de ruladă și cât încă este cald presărăm zahărul pudră apoi rulăm cu tot cu hârtia de copt.. Cât timp se răcește foarte bine rulada pregătim crema. Adăugăm peste mascarpone zahărul și smântâna pentru frișcă și mixăm la viteză mică. Se obține o cremă fermă ce își păstrează forma. Tăiem și câteva căpșuni pe care le punem în cremă.

Desfacem cu grijă hârtia de copt de pe blatul de ruladă, punem crema de mascarpone câteva căpșuni tăiate cubulețe apoi rulăm strâns. Ornăm rulada după cum dorim și înainte de a fi servită trebuie să stea la frigider măcar câteva ore. Eu am folosit pentru ornat ciocolată albă si ciocolată cu lapte.

Poftă bună!

Lasă un răspuns