Tort cu initiale cu crema de vanilie

     Anul acesta am dorit sa fac un tort altfel pentru aniversarea unei persoane deosebite. Dupa indelungi cautari am decis ca tortul pe care il voi face va fi sub forma de litere- initialele numelui, dupa modelul tortului cu cifre. Daca tot se zice ca acest model de tort cu initiale  cu crema in trend in acest an am zis sa raspund si eu acestei provocari. 

     A fost de mare efect acest tort, iar surpriza facuta sarbaoritei a fost pe masura tortului. Un blat asemanator acestuia este cel de rulada. Am facut o minunata rulada cu jeleu de capsuni, iar reteta o puteti gasi aici.

      Nu este delog greu de facut aceasta reteta,  trebuie doar sa taiem tiparul literelor dorite, la marinea potrivita. Blatul poate fi gen pandispan, tarta sau de biscuiti, doar sa poata sustine o crema mai ferma.45693869_2157474457619701_2013958230073409536_n

       Crema este una usoara, pufoasa si se potriveste foarte bine cu blatul trebuie doar sa fie una mai ferma, mai tare ca sa poata fi pusa intr-un posh si sa se mentina varfurile. Acest lucru este foarte important pentru ca la acest tort vedeta este decorul.

        Ingredientele sunt la indemana oricui si sunt aceleasi pentru ambele blaturi, fara sa folosim agenti de crestere.

       Pentru ornat se pot folosi diferite fructe de paduri, bomboane, biscuiti sau alte ornamente dupa preferinte.

Pentru blat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 150 gr. faina
  • 6 oua
  • 150 gr.zahar
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare
  • zahar vanilat

Pentru crema de mascarpone avem nevoie de:

  • 250 gr. mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 60 gr. zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • zahar vanilat

Pentru crema de vanilie avem nevoie de :

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • zahar vanilat

Din cantitatile pentru blat se obtine doar un blat pe care il vom taia in doua parti egale pentru a forma o litera.45757587_2157474370953043_1948347205853118464_n

        Se bat cele 6 oua intregi cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana cand obtinem o compozitie cremoasa si aerata, apoi adaugam si uleiul si mai amestecam putin.Se adauga treptat faina si incorporam incet, de jos in sus cu o spatula. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se pune compozitia obtinuta apoi punem tava in cuptorul preincalzit. Se coace aproximativ 30-40 minute in functie de cuptor.

       Pentru crema de mascarpone se amesteca foarte bine galbenusurile cu zaharul apoi se adauga mascarpone si se amesteca foarte bine. Smantana pentru frisca se bate pana obtinem o frisca tare apoi se adauga peste mascarpone si se incorporeaza bine. Se adauga si zaharul vanilat, iar dupa ce toate ingredientele s-au amestecat bine se baga crema in frigider pentru careva ore.

       Pentru crema de vanilie frecam foarte bine galbenusurile cu zaharul, apoi faina si laptele pus treptat.Se pune pe foc si se amesteca continuu. Dupa ce s-a racit aceasta crema se adauga si frisca batuta. Inainte de a asambla tortul se lasa si aceasta la rece.45591740_2157474284286385_448410897988190208_n

      Cand blaturile de tort sunt foarte bine racite se taie dupa tipar literele dorite si asamblam tortul.

      Pe tava de servit se pune primul strat de blat peste care punem o cantitate potrivita de crema, apoi blatul urmator. Dupa ce am asamblat ambele litere, ornam tortul cu crema de mascarpone si alte decoratiuni dorite.

     Se lasa tot tortul la rece pentru cateva ore inainte de servire.

Pofta buna!

Un gând despre &8222;Tort cu initiale cu crema de vanilie&8221;

Lasă un răspuns