Tiramisu cu crema de mascarpone

Tiramisu cu cremă de mascarpone

Când e vorba despre ceva dulce cred că un tiramisu este cel mai ușor de pregătit. Și dacă ne referim la un tiramisu cu cremă de mascarpone rezultatul este deosebit de savuros și ușor de făcut.

De fiecare dată când făceam acest desert foloseam diverse mărci de mascarpone, dar nu tot timpul eram mulțumită de rezultatul obținut. Adică era foarte bun, dar parcă nu avea acea savoare specifică acestul tip de desert.

Însă de ceva vreme am descoperit crema de mascarpone de la Supermercato, iar rezultatul s-a văzut imediat. Desertul meu a fost mult mai cremos și a avut gustul mai intens. Acesta este produsul finit care imi aduce aminte de vacanțele din Italia. Doar la Super Mercato putem găsi produsele italiene autentice, identice cu produsele pe care le găsim in Italia. Și amănuntul cel mai important este că aceste produse nu sunt făcute anume doar pentru țările din partea de est .

SuperMercato a luat naștere în anul 2015, când ne-am dorit ca produsele italiene, de calitate, să ajungă în casele cât mai multor iubitori ai stilului de viață italian. A fost un pas important pentru noi, venit ca urmare a feedback-ul pozitiv primit din partea clienților din magazinele fizice, existente la acea vreme în Râmnicu Vâlcea. Astăzi, rețeaua SuperMercato include 33 magazine fizice și un magazin online, și suntem în continuă expansiune.

Am ales și de această dată să fac un tiramisu cu cremă de mascarpone pentru că este foarte îndrăgit la noi în familie. Acum am făcut cu cremă de mascarpone, dar puteți găsi și rețeta de tiramisu cu cremă de ness.

Pentru rețeta noastră de astăzi avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 pachete de pișcoturi
  • 3 linguri de zahăr
  • 300 ml. apă
  • 300 gr. mascarpone
  • 300 gr.smântână pentru frișcă
  • lichior amaretto- opțional
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • sucul de la o jumătate de lămâie

Pentru siropul cu care vom înmuia pișcoturile punem apa la fiert cu cele 3 linguri de zahăr. Lăsăm să dea în clocot apoi lăsăm să se răcească. Între timp ne ocupăm de cremă. Mixăm smântâna pentru frișcă cu cele 2 plicuri de zahăr vanilat apoi adăugăm crema de mascarpone. Mai mixăm totul preț de 2-3 minute.

Opțional, eu am adăugat în siropul de zahăr cu apă și puțin lichior amaretto pentru un plus de savoare.

Înmuiem fiecare pișcot și așezăm într-o tavă un prim strat. Punem o parte din cremă, nivelăm puțin apoi continuăm cu alt strat de pișcoturi însiropate și unul de cremă. Eu am pus trei straturi de pișcoturi, ultimul fiind de cremă. De această dată eu am ales să nu mai pudrez ultimul strat – cel de crremă cu cacao sau ness. L-am lăsat simplu, dar după preferințe îl puteți pudra cu cacao.

Se lasă tava la frigider pentru câteva ore sau peste noapte înainte de servire.

Poftă bună!

Lasă un răspuns